Look & Learns

Tijdens de FNV MOOIDag kun je interessante Look & Learns volgen uit jouw vakgebied. Er is volop keus uit diverse Look & Learns om je als vakspecialist verder te kunnen ontwikkelen.

Lees hieronder meer over de Look & Learns die je kan volgen op de FNV MOOIDag 2018. Tijdens deze Look & Learns maak je in 45 minuten kennis met de laatste trends, interessante vaktechnieken en boeiende onderwerpen. Wil je na deze 45 minuten meer leren en ook zelf aan de slag? Schrijf je dan daarna in voor de aansluitende cursus via de MOOI Academie, dit kan zowel op de FNV MOOIDag zelf als later op www.fnvmooi.nl/mooiacademie. MOOI als je je blijft ontwikkelen!

Trendshow Fashion Week Hair door Floor Kleyne
Door Floor Kleyne
Niemand minder dan Floor Kleyne, Chef de Cabine Hair bij Amsterdam Fashion Week 2018, verzorgt dit jaar de haarmode trendshow tijdens de FNV MOOIDag. Ontdek de komende hotste haartrends die tijdens de Amsterdam Fashion Week in september zullen worden getoond. Tijdens deze trendshow zal Floor Kleyne met haar team de vertaling maken van deze laatste haarmodetrends van de catwalk naar draagbare looks voor in de salon. Ook besteedt ze aandacht aan hoe trends je onderneming kunnen versterken en laat ze zien dat trends voor iedereen zijn.

Floor Kleyne is een hairstylist met grote passie en liefde voor haar en creativiteit. Ze staat bekend om haar creaties met sterke texturen, beweging en originele twist met hier en daar een bohémien gevoel. Omdat ze haar haarexpertise op het gebied van advies, uitstraling, trends en inspiratie graag deelt, werkt ze ook vaak samen met bloggers en mode- en beautyeditors. Daarnaast werkte ze backstage bij internationale fashion shows als Gucci, Kanye West, ManishArora en als Chef de Cabine Hair bij Amsterdam Fashion Week. Door haar creaties en relaxte attitude nemen celebrities als Anna Drijver, Jett Rebel en Anna Nooshin graag plaats in haar stoel.

Kom ook en laat je inspireren tijdens de Trendshow Fashion Week Hair door Floor Kleyne!

Hairstitching en lang haar creaties door Petra van den Burg
Door Petra van den Burg (Petra van den Burg hair professionals)
Lang, langer, langst! Deze Look & Learn staat in het teken van lang haar en de nieuwste vlecht- en opsteektechnieken. Niemand minder dan top hairstylist en lang haar specialist Petra van den Burg demonstreert tijdens deze Look & Learn de mooiste lang haar creaties en laat zien hoe je door middel van haar speciale Hairstitching techniek kunt opsteken met naald & draad zónder gebruik van schuifjes etc. Laat je inspireren en ontdek de verschillende toepassingen van de nieuwste vlecht- en opsteektechnieken voor bijvoorbeeld bruid- en feestkapsels.

Curls, black and mixed hair
Door Angela Hermus en Roxana Kotzebue (BM Educators)
De samenleving wordt steeds diverser en daarmee ook de verschillende haartypen die je kan tegenkomen in de salon. Gekruld haar vereist bijvoorbeeld een andere verzorging en kniptechniek dan stijl en fijn haar. Wil jij je verdiepen in sterk Europees gekruld, Mixed en Black hair en wil jij je kennis verbreden zodat je meer mensen in de salon kunt helpen? Dan is deze Look & Learn onder leiding van Black en Mixed Hair Educators Roxana Kotzebue en Angela Hermus een absolute must! Tijdens deze Look & Learn vertellen zij je meer over deze haartypen, hoe je het beste kunt werken met sterk krullend haar en welke producten je hiervoor kunt gebruiken. Na afloop ben je een flinke lading nieuwe kennis rijker en hopelijk geënthousiasmeerd om hier zelf ook mee aan de slag te gaan.

De zin en onzin van zuurstofbehandelingen
Door Koen Welsch (Longevity Lifestyle Center)
Iedere klant, en waarschijnlijk jij zelf ook, wil graag een huid die straalt van vitaliteit. Welke rol speelt zuurstof hier precies in en zijn zuurstofbehandelingen zinnig of laat je de huid hierdoor alleen maar sneller ‘roesten’? Hoe kun je meer resultaat krijgen van je huidverbeterende aanpak en zijn er nieuwe ontwikkelingen om zuurstof hierbij veilig in te zetten? Koen Welsch, bedenker van de Longevity-filosofie en expert in effectieve huidverbeterende behandelingen behandelt tijdens deze Look & Learn de zin en onzin van zuurstoftherapie en hoe je huidverbeterende behandelingen doelgericht kan inzetten in jouw salon.

Cryo behandelingen
Door Koen Welsch (Longevity Lifestyle Center)
Cryo behandelingen zijn momenteel ‘hot’, denk aan cryotherapie, cryolipolyse en cryo facials, maar het principe achter gezond- en schoonheidsbehandelingen met (extreme) kou is al eeuwenoud. Tijdens deze Look & Learn vertelt Koen Welsch, expert in effectieve huidverbeterende behandelingen, je alles over behandelingen met kou, wat dit precies inhoudt en wat het doet, wat de voor- en nadelen zijn en welke toepassingen er mogelijk zijn voor werken met cryo behandelingen in jouw salon.

Natuurlijke peelings & anti-aging
Door Olga Binnema (Quattro Cosmetics)
Een stralende en gezonde huid, welke klant wil dat nu niet. Een stralende en gezonde huid zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling en kan meer zelfvertrouwen geven. Omdat de huid het grootste natuurlijke orgaan is en niet iedere huid of huidtype hetzelfde is, is het belangrijk om de professionele behandeling en thuisverzorging ervan aan te passen op het huidtype van je klant. Tijdens deze Look & Learn leer je hoe je huidproblemen op een natuurlijke manier kunt behandelen, hoe je zo huidveroudering tegen kan gaan en hoe je de gevolgen van huidveroudering resultaatgericht kan behandelen. Een leerzame Look & Learn waar ook jouw eigen huid baat bij kan hebben!

Fibroblasting ooglidcorrectie
Door Jolange Opleidingen
Een ooglidcorrectie zonder operatie, het is mogelijk met Plasma Lift “Fibroblasting”. De Plasma Lift, ook wel plasmage genoemd, is een Ionic Lift Plasma-Generator die atmosferische lucht tussen de huidplooien ioniseert. Hierdoor staat er een plasmawolk. Overtollige huid wordt door de plasmawolk pijnvrij en op een gecontroleerde wijze verwijderd. Hiermee worden natuurlijke en verbluffende resultaten behaald. Met een Fibroblasting anti-aging behandeling is geen operatie meer nodig en worden littekens op het lichaam voorkomen. Benieuwd naar deze behandeling en wat het voor jouw salon kan betekenen? Je ontdekt het tijdens deze Look & Learn.

Trendpresentatie visagie najaar/winter 2018-2019
Door Sheryl Djadoenath (Duchess ‘D Design)
Ontdekt tijdens deze trendpresentatie visagie dé trends voor najaar/winter 2018-2019. Tijdens deze Look & Learn ontdek je onder leiding van top MUAH Sheryl Djadoenath de laatste kleuren, technieken en producten die toonaangevend zullen gaan zijn. De trends van het seizoen worden gedemonstreerd en ontdek waarmee jij straks aan de slag kan in jouw salon. Een aanrader voor iedereen die up-to-date wil blijven van de laatste make-up trends!

Face shaping en strakke lijnen
Door Juliette den Ouden (JDO Academy)
Tijdens deze Look & Learn demonstreert top MUAH Juliette den Ouden hoe je door het gebruik van strakke lijnen het gezicht zo kan shapen dat het accent op de juiste delen komt te liggen. Je ontdekt welke producten en technieken je hiervoor kan gebruiken, maar ook welke vooral niet en waar je op moet letten. Daarbij gaat ze tijdens deze Look & Learn dieper in op hoe je met eyeliner de perfecte lijn kan creëren en laat ze hiervoor verschillende technieken en producten zien. Een creatieve en interactieve Look & Learn over lijnen en shapen waar je direct zelf mee aan de slag kan!

Dark Skin visagie
Door Juliette den Ouden (JDO Academy)
Tijdens deze Look & Learn vertelt en demonstreert top MUAH Juliette den Ouden hoe te werken op een donkere en getinte huid, wat de verschillen zijn met een blanke huid, waar je op moet letten en welke producten je hiervoor het beste kan gebruiken. Want wist je dat het verschil niet perse zit in het aanbrengen van de make-up (de technieken), maar vooral in de verschillende huidtypen, de tonen en de kleuren die je gebruikt? Ontdekt tijdens deze Look & Learn alle do’s en dont’s van Dark Skin visagie en breid je kennis uit!

Aeropuffing nailart
Door Sascha Gossen (Pink XL)
Airbrush nailart zonder airbrush, het kan met aeropuffing! Bereik hetzelfde effect alleen dan zonder veel geknoei of schoonmaak achteraf. Een ideale techniek om ook babyboom of colorboom nagels te maken. Leer tijdens deze Look & Learn onder leiding van top nailartist Sascha Gossen hoe je met aeropuffing zowel subtiele als knallende designs kan maken op een verrassend eenvoudige manier. Niet voor niets is aeropuffing zo populair op dit moment. Ontdekt het zelf tijdens de trendy en creatieve Look & Learn Aeropuffing nailart.

IBX Boost en MinX Coat
Door Jozephine Frijters (All For Nails)
Ontdek tijdens deze Look & Learn de nieuwe en revolutionaire technieken IBX Boost en MinX Coat om beschadigde nagels te herstellen en de natuurlijke nagels sterker te maken. Het is de ultieme base en verstevigende coat, opruwen van de natuurlijke nagel is verleden tijd. Het verlengt de houdbaarheid van Gelpolish tot wel ruim 3 weken en is makkelijk afweekbaar en zelf egaliserend. Top nailartist Jozephine Frijters vertelt je alles over IBX Boost en MinX Coat en demonstreert hoe toe te passen, met welke variaties, hoe je een scheur verticaal of horizontaal in de nagel kan repareren en ook hoe je snelle nailart kan maken in combinatie met IBX Boost.

Russian Rubber Base Nail
Door Wendy Vink (Pika-Nails)
Tijdens deze Look & Learn vertelt en demonstreert nailartist Wendy Vink je alles over de Russian Rubber Base Nail, een variant tussen gellak en kunstnagels. De techniek is ideaal voor klanten die graag gellak willen, maar waarvoor de natuurlijke nagels niet sterk of glad genoeg zijn. De techniek is gemakkelijk te leren en uit te voeren en daardoor geschikt voor zowel nagelstylisten als pedicures, schoonheidsspecialisten en kappers. Een vernieuwende en interessante Look & Learn voor iedereen!

Voettypen, voetproblemen en schoenen
Door Antoinette Verweij (Voetcentrum Verweij)
Meer leren over voettypen, voetproblemen en de juiste schoenen? Dan is deze Look & Learn een aanrader. Medisch pedicure en docent Antoinette Verweij behandelt tijdens deze Look & Learn de verschillende voettypen die je kan tegenkomen in jouw praktijk, de problemen die hiermee samen kunnen hangen en hoe schoeisel en hulpmiddelen als inlegzolen kunnen bijdragen aan de oplossing. Ook geeft ze inkijk in welke specialistische technieken er zijn op het gebied van voetproblemen en schoenen. Een verdiepende Look & Learn die jou meer inzicht geeft in de voeten van jouw cliënten.

Alles over huidkloven
Door Marianne Dignouts (FeetCare4You)
De barrièrefunctie is één van de belangrijkste functies van de huid en beschermt de huid tegen verlies van water en tegen het binnendringen van stoffen van buitenaf. Een aantal factoren kunnen deze barrièrefunctie verstoren. Dit heeft tot gevolg dat de huid zal uitdrogen waardoor er huidkloven kunnen ontstaan bij voeten. Deze verwonding van de huid kan ernstige gevolgen hebben. Wil jij alles weten over de oorzaken, symptomen, behandelingen en de educatie voor je cliënt? Dan is deze Look & Learn onder leiding van medisch, oncologisch en sport pedicure Marianne Dignouts een must. Naast de theorie zal zij ook een praktijkvoorbeeld laten zien van een kloofbehandeling aan de voet. Een waardevolle en leerzame Look & Learn waarna je gegarandeerd met nieuwe kennis naar huis gaat.

De kindervoet
Door Marianne Dignouts (FeetCare4You)
Wist je dat er heel veel verschillen zijn in het behandelen en verzorgen van een kindervoet in vergelijking tot een volwassen voet. En wist je dat na de geboorte nog niet alle botstructuren in de voet volledig zijn ontwikkeld waardoor babyvoetjes zeker aan het begin grotendeels bestaan uit kraakbeen en vet? Ook de nagels zijn niet hetzelfde als bij volwassenen. Want wist je dat je de nagels de eerste 3 maanden niet mag knippen omdat ze dan heel zacht en poreus zijn? Tijdens deze Look & Learn geeft medisch, oncologisch en sport pedicure Marianne Dignouts een introductie op de verschillen tussen de kindervoet en de volwassenvoet, hoe te handelen en hoe je een aangeboren of verworven afwijking kunt herkennen en hoe hier verantwoord mee om te gaan. Uiteraard kun je je na afloop van de Look & Learn inschrijven voor de cursus om hier meer over te leren.

IJsbollen gezichtsmassage en IJs lichaamsmassage
Door Carla Weidmann (Wellnesspraktijk Alphen)
Ontdek tijdens deze Look & Learn onder leiding van Carla Weidmann de bijzondere en unieke technieken van de IJsbollen gezichtsmassage en IJs lichaamsmassage. Door het afwisselen van warmte en kou door middel van massage ontstaat er een reactie van de huid waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. De ijsbollen gezichtsmassage werkt stress verlagend en verlicht (spannings-) hoofdpijn. Tevens heeft het een liftend en verstrakkend effect. Met IJslichaamsmassage wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam in gang gezet. IJs lichaamsmassage heeft een cosmetische- & therapeutische werking. Ontdek wat de ijs massagetechniek voor jouw klanten kan betekenen en ontdek het zelf tijdens deze verkwikkende Look & Learn.

Indiase hoofdmassage
Door Mehdi Tajeddin (Ziyuli)
Stress, boosheid en angst slaan zich vaak op in hoofd, nek, schouders en gezicht. Met de Indiase hoofdmassage wordt de opgeslagen spanning weggemasseerd. Deze massagetechniek is ook effectief bij klachten als slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Daarnaast kunnen ook kappers er profijt van hebben, de Indiase hoofdmassage wordt niet voor niets Champissage genoemd (Champi betekent shamponeren). Tijdens deze Look & Learn vertelt en demonstreert massagetherapeut en docent Mehdi Tajeddin meer over deze 1000 jaar oude techniek die ooit is ontwikkeld voor en door vrouwen.

Kobido Japanse gezichtsmassage
Door Mehdi Tajeddin (Ziyuli)
Ontdek tijdens deze Look & Learn de traditionele kunst van de Japanse gezichtsmassage Kobido. Kobido betekent letterlijk ‘het pad van de schoonheid’. Deze massagetechniek verbetert de bloedcirculatie zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt en verwijdert toxines en dode huidcellen. Elk deeltje van kruin tot schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Daarnaast breng je met Kobido lichaam en geest in balans. Een ontspannen hoofd is vaak ook een ontspannen lichaam. Leer onder leiding van massagetherapeut en docent Mehdi Tajeddin meer over deze traditionele en effectieve massagetechniek en laat je enthousiasmeren hier meer over te leren.

De nieuwe privacywet AVG
Voldoe jij al aan de nieuwe privacywet AVG? Sinds 25 mei is namelijk de nieuwe privacywet genaamd Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Door de invoering van deze nieuwe wet hebben bedrijven meer verantwoordelijkheden gekregen over hoe ze om moeten gaan met persoonsgegevens van bijvoorbeeld klanten. Als (aankomend) ZZP’er heb jij hier ook mee te maken. Weet jij ondertussen al of jij aan de AVG voldoet en zo niet, weet je wat je daarvoor moet doen en welke risico’s je loopt? Ook als werknemer kan je met deze wet te maken krijgen en is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. De AVG riep en roept nog steeds veel vragen op. Daarom wordt tijdens deze Look & Learn uitgebreid aandacht besteed aan de AVG en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Alle ins en outs van de ‘nieuwe’ kapperscao (alleen voor werknemers kappers)
Weet jij waar je als werknemer in een kapsalon recht op hebt, wat er precies in de ‘nieuwe’ kapperscao staat en wat er nu voor jou verandert? Heb je prangende vragen? En wil je wat gaan bijdragen aan het versterken van de arbeidspositie van jou en jouw collega’s? Dan is deze Look & Learn zeker wat voor jou! FNV MOOI heeft je het afgelopen half jaar veelvuldig geïnformeerd over wat er speelt en, jammer genoeg, ook over de verslechtering in de nieuwe kapperscao. Tijdens deze Look & Learn geeft FNV MOOI je uitleg over hoe je deze cao moet lezen, waar je recht op hebt maar ook wat je kunt doen om te zorgen dat de volgende cao er weer een wordt om trots op te zijn. Stel tijdens deze Look & Learn je vragen, opper ideeën en ga met ons en met collega’s in gesprek over hoe we samen deze MOOIe branche weer vooruit kunnen brengen! 

Alles over starten als ZZP’er
Wanneer je de wens hebt om te starten als ZZP’er, kan er veel op je af komen waardoor je deze stap misschien toch niet durft te zetten. Tijdens deze Look & Learn helpen wij je hierbij en leer je wat er komt kijken bij het starten van jouw eigen onderneming. Wat komt er bijvoorbeeld aan te pas, waar moet je op letten en waar moet je aan voldoen? Het ZZP-schap biedt mogelijkheden tot zelfontplooiing, zelf bepalen waar, wanneer en op welke wijze je werkt. Wel is het belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken en goed geïnformeerd te zijn. Luister, leer en stel je vragen tijdens deze informatieve Look & Learn.